Esra Zeynep Yücel, O Eylemin Tek Destekçisi
Bilim insanlarını, sanatçıları ve aktivistleri bir araya getirerek gezegeni korumak için iklim krizine karşı hep birlikte hareket edilmesini amaçlayan yeni küresel iklim eylemi 'Resolution 2020'ye Türkiye'den tek destek Esra Zeynep Yücel'den...

İngiliz tiyatro topluluğu Tackroom Theatre, Voice for the Plant iş birliğinde ve Decca/Universal Music, WWF International gibi kurumların katkılarıyla; Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy, Felicity Jones gibi ünlü isimlerin desteklediği yeni küresel iklim eylemi “Resolution 2020”yi hayata geçirdi. İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen COP25 – Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda başlayan proje herkesi, Robin Howl, Violet Skies ve Holly Fletcher tarafından yazılan “Resolution” şarkısını kendi yorumlarıyla paylaşmaya davet ediyor. Şarkının 100’den fazla ülkeden katılımcıların kendi dillerinde ve müzik tarzlarında “Resolution” şarkısının versiyonlarını hazırladığı bu anlamlı projeye; caz müzisyeni Esra Zeynep Yücel de şarkıyı “Omuz Omuza” adıyla düzenleyerek, Türkiye’den akustik solo performansıyla destek veren isim oldu.

Yeni küresel iklim eylemi Resolution 2020 bilim insanlarını, sanatçıları ve aktivistleri bir araya getirerek gezegeni korumak için iklim krizine karşı hep birlikte hareket edilmesini amaçlıyor. Projeye destek olmak için 100’den fazla ülkeden topluluklar, müzisyenler, aktivistler ve dileyen herkes, kendi dillerinde ve müzik tarzlarında Robin Howl, Violet Skies ve Holly Fletcher tarafından yazılan “Resolution” şarkısının versiyonlarını hazırladılar. Caz müzisyeni Esra Zeynep Yücel de, “Resolution” şarkısını “Omuz Omuza” adıyla düzenleyerek, bu anlamlı projeye Türkiye’den akustik solo performansıyla destek veren isim oldu. Esra Zeynep Yücel’in, şair ve çevirmen Nurduran Duman’ın Türkçeleştirdiği sözlerle düzenlemesini yaptığı ve hem Türkçe hem de İngilizce olarak seslendirdiği şarkıda Yücel’e, değerli müzisyenler Önder Focan ve Şenova Ülker eşlik etti. “Omuz Omuza”nın, çekimleri Boğaz kıyısında gerçekleşen klibi ise sosyal medya platformlarında paylaşılıyor. Geçtiğimiz ay ABD’nin New York kentinde, Metropolitan Sanat Müzesi’nde düzenlenen Türk-İslam Eserleri etkinliğinde sahneye çıkan başarılı caz vokali Esra Zeynep Yücel, konserlerinin yanı sıra yeni albümünün hazırlıklarına da devam ediyor.

RESOLUTION 2020 HAKKINDA

Tackroom Theatre’ın, Voice for the Plant iş birliğinde hayata geçirdiği Resolution 2020’ye Decca/Universal Music, WWF International, Silverback Productions, Our Planet, Think Film Productions ve Global Shapers da katkı sağlıyor. Uluslararası projenin destekçileri arasında Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Bailey, Bill Nighy, Jodie Whittaker, Felicity Jones, Naomie Harris, Art Malik, Tom Burke, Anna Chancellor, Toby Stephens, Anna Maxwell Martin gibi ünlü isimler yer alıyor. Yeni bir küresel iklim eylem projesi olan Resolution 2020, iklim krizine karşı sanatçıların, aktivistlerin, toplulukların, şirketlerin ve politikacıların oluşturduğu küresel birlikteliği sergilemeyi hedefliyor. Proje, tüm dünyadan bireyleri ve toplulukları, Robin Howl, Violet Skies ve Holly Fletcher’ın bestelediği “Resolution” şarkısını kendi yorumlarıyla kaydetmeye ve bunları paylaşmaya davet ediyor.

Şarkının, 100’den fazla ülkeden gelen farklı versiyonları, gezegenin bu acil durumunun çözümü için kararların alındığı yeni yıl arifesinde, sosyal medya platformlarında #Resolution2020 etiketiyle paylaşılıyor. Küresel iklim değişikliğiyle mücadele için dünyayı müzik kanalıyla temsil etmeyi ve birleştirmeyi amaçlayan proje, paylaşımlarla görünürlük kazanarak, politikacılar ve dünya liderlerinin küresel iklim değişikliğine karşı yeni kararlar almalarını sağlamayı hedefliyor. Resolution 2020’ye katılan diğer isimler arasında Annie Lennox, KT Tunstall gibi dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra NHS Korosu, Maori Grubu: Hatea Kapa Haka, Sierra Leone Mülteci All Stars, Avustralya Koala Vakfı, The Extinction Rebellion Family Korosu, The Atlanta Gey ve Lezbiyen Korosu gibi topluluklar yer alıyor.